Απόλαυσε τη βόλτα...


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο ήλιος ξεπροβάλλει από την ανατολή? Γιατί το πουλί δεν αγχώνεται πότε ή πού θα βρει τροφή? Η μέρα ξεκινάει δίχως να σε ρωτήσει, η γη γυρίζει δίχως να σου δώσει καμία σημασία, κι όμως εσύ νομίζεις ότι είσαι το επίκεντρο της παρατήρησης. Λες και είσαι το επίκεντρο του κόσμου ολάκερου, καημένε!

Χαλάρωσε κι απόλαυσε τη στιγμή σου. Το ταξίδι είναι μακρύ και αντί να σε εμπνέει να δημιουργήσεις, σε κουράζει και σου προκαλεί βαρυθυμία. Κόλλησες σε μια οθόνη, τα μάτια σου θόλωσαν, ο εγκέφαλος λάλησε, η ηθική ξέπεσε κι ο εγωισμός γιγαντώθηκε. Τα δάκτυλα στράβωσαν από τα πλήκτρα, φοβάσαι να ζήσεις, φοβάσαι να αγαπήσεις, φοβάσαι να μιλήσεις. Χαλάρωσε...

Χαλάρωσε και φόρα τ' ακουστικά σου. Ο ουρανός σιγοντάρει τα κέφια μας, βάρυνε τα σύννεφα και τ' άφησε να δακρύζουν για το γένος μας. Δεν απορείς γιατί βρέχει τόσο τελευταία?

Αν αφήσεις το μυαλό σου ελεύθερο, ξέρει αυτό που θα σε πάει. Θα σ' αφήσει να κυλιστείς σε λιβάδια καταπράσινα, ανάμεσα σε λουλούδια και καταγάλανους ορίζοντες. Θα παίζεις με τα ζώα, θα μιλάς με ειλικρινείς και χαρούμενους ανθρώπους, θα υπάρχουν χρώματα γύρω σου, στη φύση, κι όχι χρώματα σε σημαίες και πλακάτ. Θα κοιμάσαι ελεύθερος και θα ξυπνάς δίχως έγνοιες. Ο ουρανός δε θα στάζει πια, δε θα έχει λόγο. Τα όπλα θα φτύνουν νερό και όχι σφαίρες. Οι άνθρωποι θα κάνουν έρωτα, όχι διαμάχες. Οι μηχανές θα μας βοηθούν, δε θα μας ελέγχουν δίχως να το καταλαβαίνουμε. Θα Ζούμε...

Δεν έχεις βαρεθεί τη διχόνοια? Το να μη μιλάς για να μη διαφωνήσει κάποιος έντονα μαζί σου και σε χαρακτηρίσει για άλλη μια φορά με κάποιο κοσμητικό επίθετο? Πώς γίναμε έτσι μάτια μου? Αφού είμαστε όμορφοι οι άνθρωποι!

Χαλάρωσε κι απόλαυσε τη βόλτα...

...Άφησε το χρόνο να γυρνά όπως το θέλει...
...δε σε αφορά, δε σε αγγίζει...
...εσύ απόλαυσε τη στιγμή κι όλα τα όμορφα θα έρθουν...

Με πιστεύεις?

Πηγή φωτογραφίας: http://1manzstory.com/category/uncategorized/page/2/

Ονειροφερμένος

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Δεν υπάρχουν σχόλια: