Φεύγω..


Φεύγω. Άνεμος θα γενώ..

Ακινησία. Μην έρθεις κοντά μου. Θα σε διώξω. Δεν ξέρω γιατί. Μη ρωτάς το γιατί. Απλώς έτσι νιώθω. Δε ζητάω ν' ανοίξουν πλέον οι ουρανοί. Δεν έχω τη δύναμη πια. Το ξέρεις όμως.. η κλωστή δεν έχει σημεία που να μπορεί να σταθεί για λίγο το μάτι. Μόνο άκρα έχει, μόνο άκρα. Δε ζητάω πια τη νεράιδα που κάποτε έψαχνα. Παιδί ήμουν τότε. Παιδί είμαι ακόμα. Γι' αυτό οι μεγάλοι δεν πονάνε. Κανείς τουλάχιστον δεν το δείχνει. Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί εκφράζεσαι έτσι. Έτσι είναι μάτια μου. Τουλάχιστον το κατάλαβα, κοντά σου. Δεν είμαι παράξενος, μίζερος, ούτε διαφορετικός. Πληγωμένος είμαι. Μα κουράζομαι κάθε τόσο που πρέπει να το κρύβω. Γι' αυτό και κρύβομαι απ' τους αληθινούς ανθρώπους. Γιατί βαρέθηκα πλέον την μάσκα ετούτη. Δεν μπορώ το πρωί να χαμογελώ και το βράδυ τ' αστέρια να μαζεύουν τον καημό μου. Όχι, δεν αντέχω άλλο. Αύριο φεύγω..
Φεύγω γιατί έρωτας και αγάπη δεν συμβαδίζουν και δεν τα θέλω έτσι στον κόσμο μου εγώ. Δε ζητώ ουσία πια. Κι αν τη βρω στα 22 λες να βαρεθώ? Κι ας μην με αγγίζει τίποτα. Κι ας πονάω ακόμη. Κι ας μη με γεμίζει τίποτε στα ξένα. Εκεί όμως θα βρω την νύχτα που θέλω να ηρεμήσω. Αν τα καταφέρω. Αν αντέξω το δρόμο. Γιατί κι αυτός ξένος μου μοιάζει. Δε γνωρίζω κανένα μονοπάτι του. Εκεί η μάσκα δεν θα τολμήσει να τραβηχτεί. Πάντα κολλημένη βαθιά στο δέρμα. Δεν θα γίνει ένα όμως γαμώτο, δεν θα γίνει. Αν γίνει φώναξέ το μου: "Είσαι αδύναμος." Όχι, όχι πληγωμένος είμαι. Και δεν είναι δικαιολογία ετούτο. Μην με κρίνεις επιτέλους ρε ζωή. Δεν αντέχω άλλο. Αύριο φεύγω. Γεια σου..
Αύριο φεύγω επιτέλους. Δεν ξέρεις πόσο άδειος νιώθω. Δε ζητάω πλέον ν' ανοίξουν οι ουρανοί. Δε ζητάω να τρέξει κόκκινο από πουθενά. Βρήκα αυτό που ήθελα. Κι ας μη μου δίνει τίποτα. Έρωτας και αγάπη δεν συνυπάρχουν είπαμε μάτια μου. Όχι στο σκοτάδι μου. Ούτε λευκό υπάρχει. Η κλωστή δεν έχει όρια. Δεν ξεδιπλώνεται το καρούλι της ψυχής. Κανείς δεν κρατάει την άκρη. Μόνος τρέχω στο λαβύρινθο. Τρέχω όμως, βιάζομαι. Το είδες. Μόνος στα στενά του λαβυρίνθου μου. Μόνος τον έχτισα. Άφησα να μπούνε τέρατα μέσα. Κι ας μην σκότωσα τον Μινώταυρο. Κι ας έβαψα τα χέρια μου με αίμα. Ο πόνος είναι ίδιος και χωρίς αυτόν. Ο πόνος είναι ίδιος χωρίς εσένα. Όχι δε ζητάω κόκκινο. Δεν το ζητάς ετούτο, το ρουφάς όταν θα 'ρθει μονάχο του. Μια ολάκερη ανάσα αν υπάρχει. Δεν υπάρχει όμως. Με τόσο αίμα και να ΄ρθει δεν θα το ξεχωρίσω. Έρωτας και αγάπη δεν συνυπάρχουν. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις τρύπες στα χέρια. Δεν υπάρχει δικαιολογία όταν το πιστόλι ακουμπά τον κρόταφο. Το ίδιο το χέρι σου ακουμπάει το ξυράφι στην φλέβα. Δεν υπάρχει δικαιολογία να φωνάζω στον καθρέφτη. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να τον κοιτάξω κατάματα. Ότι δίνεις παίρνεις. Όχι, όχι, δεν μπορεί να δίνω τόσα λίγα, δεν μπορεί. Κάθε που πέφτει το σκοτάδι μια αγκαλιά μικραίνει. Μισώ κάθε μου στιγμή μακριά σου. Μισώ κάθε μου στιγμή γεμάτη μακριά σου. Οι δρόμοι είναι υγροί κάθε βράδυ ή είναι τα μάτια που βουρκώνουν? Δεν θυμάμαι πια. Δεν με νοιάζει πια. Αύριο φεύγω..
Φεύγω γιατί δεν αντέχω να κοιτάζω τα όμορφα. Δεν μπορεί να ξέπεσα τόσο χαμηλά. Φεύγουν δίχως λόγο. Δίχως δικαιολογία. Μετέωρος στο κενό. Ποιο κενό? Ακόμη κι απ' το κενό υπάρχει τρόπος διαφυγής. Κάθε τόσο αόρατα χέρια σε τραβούν επάνω αν τα εμπιστευτείς. Ποτέ δεν τ' άγγιξα. Ποτέ δεν θέλησα να με βοηθήσουν. Ξέρεις γιατί φεύγω αύριο? Ξέρεις γιατί οι νεράιδες έχουν φτερά? Για να πετούν μακριά. Ελεύθερες. Όποτε θελήσουν. Χωρίς να σου πουν γιατί φεύγουν. Όσοι δεν έχουν φτερά περπατούν αργά. Πρέπει να δικαιολογούν κάθε τους κίνηση, κάθε τους βήμα. Γιατί σκόνταψες? Γιατί ζαλίστηκες? Πόσο ανώμαλος είναι ο δρόμος πια? Είμαι μια χαρά μάτια μου, απλά κουράστηκα λίγο. Μην ανησυχείς. Θέλεις ψέματα? Θα τα έχεις. Θέλεις μονάχα χαμόγελο? Θα το έχεις. Αλλά μέρα με την μέρα θ' απομακρύνομαι. Δεν αντέχω άλλο. Βήματα γοργά προς τα πίσω. Και δεν το μετανιώνω ποτέ. Οι νεράιδες μπορούν και να δακρύσουν ξέρεις. Να ξεσπάσουν όταν το θελήσουν. Οι θνητοί δίχως φτερά τα πετούν όλα σε μια βρώμικη γωνιά της καρδιάς μαζεύοντας τον πόνο δράμι δράμι και τον πετούν σ' ένα κομμάτι χαρτί. Και γιατί πάλι εκεί? Και γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν? Δε ρωτάω πια, όχι, δε ρωτάω αφού δεν το θέλεις. Αύριο φεύγω όπως και να'χει..
Φεύγω γιατί χάνεται ο κόσμος μου. Όλα τα όνειρα που έχτισα. Κείνα που χτίστηκαν γοργά σ' ένα μόνο βράδυ. Κείνα που χρειάστηκαν χρόνια να φτιαχτούν στιγμή στιγμή μόνο τα θεμέλια, σήμερα γκρεμίζονται μονάχα με μια ανάσα. Με μια κουβέντα απ' αυτούς που αγαπάς. Ίσως το αύριο να είναι αλλιώτικο. Δεν έχω τη δύναμη να σου πω να έρθεις μαζί μου. Μα δεν θέλω να φύγω χωρίς αυτά που αγαπώ. Ξέρεις ότι ανήκεις εκεί. Σου το είπα ποτέ? Αν θέλεις έλα λοιπόν. Θα σου κρατήσω το χέρι μα δεν θα το τραβήξω προς το μέρος μου. Δεν έχω άλλο κουράγιο. Αν θέλεις έλα μονάχη σου. Αύριο φεύγω. Άνεμος γίνομαι..
Θα έρθεις..?

(Κι αν δεν έρθεις μείνε εκεί και χαμογέλα μου όσο θ' απομακρύνομαι. Θα μου είναι αρκετό..)

Ονειροφερμένος

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

11 σχόλια:

Feli είπε...

ποσο δικιο εχεις...! αχ...

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα... είπε...

αν ακούς...
ακούω κι αυτά που δε λες...

Καληνύχτα που... πάλι μ'έριξες απόψε καλέ μου

Anastasia είπε...

Με τρομάζει η λέξη "φεύγω".
Η φυγή δεν είναι δρόμος αλλά αδιέξοδο.

Οι πληγές κλείνουν με το χρόνο καλέ μου.
Γύρισε τα μάτια και κοίτα τον ουρανό, ένα αστέρι θα φέγγει πάντα για σένα.
Η ζωή είναι πόνος, δάκρυα, αναστεναγμοί.
Μα έχει κρυμμένους τόσους θησαυρούς και αγάπη και ευτυχία και χρώματα.
Μην στερείς από τον εαυτό σου το δικαίωμα στην ευτυχία, γιατί όσοι πόνεσαν αναγνωρίζουν την κάθε στιγμή.
Κ εγώ θα είμαι εδώ να στο θυμίζω!

oneiroparmenh είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έρωτας κι αγάπη δεν μπορούν να συνυπάρξουν..Όσο και να προσπαθώ αυτό δε μπορώ να το δεχτώ...

Morpheus είπε...

Δεν ξέρω γιατί στο λέω αυτό ... αλλά ίσως είναι καλύτερα έτσι . Πολλές φορές η φυγή δεν είναι λύση ... όμως τώρα πιστεύω πως ίσως σε βοηθήσει και δεν ξέρω γιατί ... ίσως γιατί θέλω κι εγώ να φύγω ...
Και όσο για την αγάπη και τον έρωτα ... όλοι αυτοί που λένε πως υπάρχουν ... που είναι ? Εγώ γιατί δεν τα βλέπω ?
Καλημέρα

Morpheus είπε...

Εχεις μια πρόσκληση στα mail σου ...

day-dreamer είπε...

"Φεύγω γιατί έρωτας και αγάπη δεν συμβαδίζουν και δεν τα θέλω έτσι στον κόσμο μου εγώ."

Γέμισε τις αποσκευές σου με δύναμη και ταξίδεψε για εκεί που ορίζει η καρδιά σου...

xipissa είπε...

Φύγε....
Τρέξε...
Ζήσε....
το έχεις ανάγκη...Μα!ποτε μη σταματήσεις να εμπιστεύεσαι ανθρώπους...
δε σου λέω να τους εμπιστεύεσαι στο έτσι,αλλα να το κάνεις....

και κάτι ακόμη...
δε παίρνεις πάντα αυτά που δίνεις...
πολλές φορές παίρνεις λιγότερα και άλλες περισσότερα....εσύ απλά να δίνεις μόνο όσα βγαίνουν αληθινά μέσα από τη ψυχή σου....μόνο αυτά...
είτε είναι πολλά, είτε είναι λίγα.δεν έχει σημασία...
και άσε τον άλλο να επιλέξει αν θα τα δεχτεί ή αν θα τα απορρήψει...
και άσε τον άλλο να σου δώσει όσα θέλει ΚΑΙ όσα μπορεί....


τις κάλημέρες μου....

Morpheus είπε...

Forever trusting who we are
and nothing else matters

να το θυμάσαι αυτό ...

Ανώνυμος είπε...

καποιος έλεγε: "Γίνε αυτό που είσαι"

όμως πρώτ απ όλα πρέπει να μάθει ο κάθε άνθρωπος τι είναι..


ο μικρος "πιανίστας"

Ονειροφερμενος είπε...

Feli..
καημό έχει η ψυχή..
και ποιος να τη νιώσει..

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα..
τι να σου κάνουν και τ' αυτιά όταν ακούει η ψυχή..?
καληνύχτα απ' τα χαμηλά..εκεί τριγυρίζω καιρό τώρα..

Anastasia..
η φυγή είναι ελπίδα..
αν έχεις κάπου να ακουμπήσεις στο μακρύ ταξίδι είναι λύτρωση..
αν περπατάς ολότελα μονάχος τότε συμφωνώ, είναι ψυχοφθόρο και θρέφει τον φόβο στο σκοτάδι..
ξέρεις όμως πόση δύναμη έχει όμως ο άνθρωπος..? κι ας λυγίζει συχνά..
όποιος πονά και βαδίζει μονάχος καταλαβαίνει..
"γιατί όσοι πόνεσαν αναγνωρίζουν την κάθε στιγμή.. Κ εγώ θα είμαι εδώ να στο θυμίζω..!"
κι εγώ θα 'μαι εδώ να το ακούω..

oneiroparmenh..
η γραμμή είναι λεπτή.. το λάθος βήμα σκοτώνει μια αγάπη.. ο λάθος έρωτας πληγώνει μια ελπίδα..
είναι η στιγμή.. μπορεί να μην το πιστεύεις τώρα.. αλλά στο ξέσπασμα της στιγμής πολλά περνούν απ' το μυαλό.. πολλά..

Morpheus..
υπάρχει ο έρωτας.. μα είναι κρυμμένος καλά πίσω από αγγελούδια γεμάτα ανασφάλεια, ντυμένα στα γήινα χρώματα μιας γυναικείας καρδιάς..
υπάρχει η αγάπη.. μα κι αυτή χάνεται πίσω απ' τον φόβο μιας σκιάς του έρωτα..
καλημέρα απ' το σκοτάδι..

day-dreamer..
η καρδιά ποθεί πολλά.. έρωτας κι αγάπη όμως θέλουν δύο από δαύτες για να αγκαλιαστούν.. δύο..

xipissa ..
Όλοι οι άνθρωποι έπεσαν από ψηλά.. άγγελοι ήταν κάποτε.. άλλοι φωτεινοί κι άλλοι σκοτεινοί.. όταν ένας άνθρωπος σε πλησιάσει δεν μπορείς αμέσως να ξεχωρίσεις την αύρα του.. όταν απομακρυνθεί όμως νιώθεις κάτι.. αν η ψυχή σου πλημμυρίζει από ευχαρίστηση.. τότε ναι μάτια μου.. είσαι τυχερή.. φωτεινός είναι ο άγγελός σου.. αν η ψυχή σου παγώσει στην φυγή του.. φύγε κι εσύ ακόμη μακρύτερα.. ήταν σκοτεινός ο σύντροφός σου.. δεν ήταν για σένα..
μουντές καλημέρες..

Ανώνυμος..
φίλε μου..
ψάξε μέσα σου.. θα δεις πράγματα που ίσως σε τρομάξουν.. μα όταν τα αποδεχτείς θα είναι πιο εύκολο να πλησιάσεις την αγάπη..
θεωρητικά όλα αυτά φίλε μου μα μαγευτικά..
σκέψου..
κάθε γυναίκα τριαντάφυλλο θυμίζει..
είναι απλή και τρυφερή.. μα μην ξεχνάς τ' αγκάθια.. κόκκινο το μπουμπούκι.. κόκκινος κι ο έρωτας..
μια ματωμένη μελωδία.. απ'τα πλήκτρα σου..